Hemmagjord ravioli

Idag landsatte vi första försöket för att få fram fina ravioli recept att dela med oss av. Denna dag blev dock inte dagen då vi fick fram vårt första. Mycket blev bra men inte tillräckligt bra för att dela med sig av, kräver mer finslipning. Dock testade vi en massa olika saker som vi lärde oss ganska mycket på, gjorde de misstag ni senare skall slippa göra, hittade saker som går att göra bättre.

Täta kanterna och var noga med att få ut luften.

Detta är väl inget nytt men var noga med att täta kanterna på kuddarna antingen genom att pensla lite vatten eller äggula i kanterna. Jobba gärna med fingrarna metodiskt runt knytet med fyllning vilket gör att du bättre får ut mer luft. Vi använde varken vatten eller äggula till kanterna på vissa satser och de höll bra ändå. Men ta det säkra före det osäkra.

Inget mjöl i tillverkningsprocessen och för den delen inte efter heller.

Den sak som som vi vill avråda er till och som inte behövs om ni bara gjort ett bra förarbete och tagit fram en bra pastadeg är att mjöla allt som rör sig. Vet att det står i många recept och det är därför vi tar upp det. Risken är bara att du får en pasta med en kladdig hinna som inte har ett existensberättigande att vara där.

Använd inte tunnaste inställningen på pastamaskinen

Vår förhoppning var att tjockleken på ravioli plattorna bara var så tjocka för att någon hade bestämt de och det senare förblivit så genom tidens gång. Vi ville ha mindre skal och mer innehåll, som med allt här i livet. Detta gick fel, otroligt fel. Kuddarna sprack och hanteringen var hopplös. Den näst tunnaste inställningen funkade bäst.

Ingrediensers vara eller icke vara

Med detta menar vi att de ingredienser som oftast ingår i ravioli är torra eller på något sätt värme eller vattentåliga t ex ricotta, skinka, fetaost, skaldjur, svamp m.m. Vi valde att bortse från detta och i vissa satser bara ta sådant vi ansåg fruktansvärt gott. Det som senare hände efter kokning var att raviolin blev vattensjuk. Kudden var tät men fyllningen separerade och frigjorde det vatten eller fett som varan innehöll vilket gjorde att raviolins karaktär upplevdes som hos en som varit otät. Vi gjorde här dock framsteg och är en lösning på spåren. Mer info kommer framöver.

Annonser
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s