Hur ska jag rulla min pasta?

Det är lättast att rulla pastan om den har fått torka en aning så att den inte faller ihop. Samtidigt får den inte vara för torr så att den spricker.

Vi provade oss fram och kom fram till ett enkelt sätt att rulla vår pasta på. Det finns säkert bättre sätt och vi kommer nog att utveckla tekniken. Men tills dess kör på ”tre-pasta-snören-på-två-fingrar”.

Börja med att ta tre pastasnören åt gången.
Trä dem mellan pek- och långfinger. På vänsterhanden om du är högerhänt och vice versa.
Börja rulla dem över fingrarna. Inte för stramt och inte för löst. Utan så där lagom…

För att avsluta pastarullen så tar vi ändarna och liksom viker in i själva rullen. På så sätt så går inte rullen upp så lätt.

Och så här fina blir de.

Nu kan du låta dem rumstorka eller torka i ugn på ca 50 grader med ugnsluckan på glänt. Tar ca 30 minuter till 45 minuter, beroende av tjocklek och hur mycket pasta du har.

Tips: Om det är många rullar du ska göra så täck över pastan som du inte jobbar med så att den inte förtorkar.

Det här inlägget postades i Rulla pasta. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s