Pastamaskin – ett måste?

Du kan såklart banka, kavla, kavla, kavla och kavla. Och sedan skära. Att ha provat pastamaskin är som att ha sett färgteve och sen gå tillbaka till svartvitt. Det går inte.

Pastamaskinen gör helt enkelt jobbet ditt. Du slipper kavla och den delar degen så fint så fint. Ett steg i taget. Vet att italienarna gömmer sina pastamaskiner då det anses som en skam att inte kavla sin egen deg men inte är vi italienare inte.

En pastamaskin kostar allt från 100kr och uppåt men räkna med 500kr eller mer om ni skall ha en bra. Vi använder något original köpt i Italien på 70-talet, som ha en ”tillplattare”, en tagliatelle och en för spagetti. Den är även otroligt vacker att bara ha framme. Så ut och shoppa, en investering som håller en livstid om man sköter om den ordentligt.

Det här inlägget postades i Pastamaskin. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pastamaskin – ett måste?

  1. Åsa skriver:

    Vilken vardagslycka den här bloggen skänkte när letade efter ett riktigt bra grundrecept på pastadeg. Tack för både det och andra tips vi inte visste att vi behövde!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s