Tillagning av pasta- kortfattad beskrivning

Det är enkelt, kul och gott att göra egen hemlagad pasta.

Kortfattat ingår följande moment:
Blanda ingredienser.
Knåda till en elastisk deg.
Vila i plastpåse cirka 30 minuter.

Kavla ut eller använd pastamaskin.
Skär med pizzakniv eller använd pastamaskinens olika mått.
Torka lätt, ca 10-30 minuter.
Kokning  i saltat vatten ca max en minut beroende av tjocklek.

Torkning kan ske nästan överallt. Vi har torkat på stolar, skåpluckor och ugnsgaller.
Tänk på att koka i mycket vatten.

Några tips:
Om degen känns för torr- fukta händer mycket lätt och fortsätt knåda. På så sätt får degen det där lilla extra som krävs för att den ska uppnå perfektion.

Om degen känns för fuktig- tillsätt en aning mer durumvetemjöl. Lite i taget. Ofta är det bara en aning som krävs för att den ska bli som du vill ha den.

Det här inlägget postades i Tillagning av pastadeg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s