Klassisk eller enkel tillagning av pastadeg?

Okej. I alla kokböcker så ser ni någon bild som liknar vår. Jamie Oliver reser till Italien och även han står där med ett torn av mjöl och ett ägg i mitten. För så gjorde de gamla italienarna, så också vi. Men bara för att ta en snygg bild. För det är sjukt mycket mer jobb att göra pasta på det klassiska sättet jämfört med det nya. Ägget liksom glider ner för skärbrädan och mjölet är överallt. Visserligen saknar vi tekniken. Men vi tycker att det duger mer än väl att blanda allt i en bunke. På så vis mindre disk och mycket mer lättjobbat.

Så vårt svar: Strunta i snygga vulkaner av mjöl och ägg. Blanda och rör ihop allt i en bunke. Och knåda sedan med händeran. Det är ändå i knådet som det avgörs, inte hur du har blandat det. Om du vet den historiska eller matteteknologiska förklaringen till bakgrunden till vulkanmjöls-berget så maila gärna!

Som en färdig guldklimp. Pastadegen är färdiggosad när den är mjukt elastisk med lite stuns, varm och go i konsistensen.

Det här inlägget postades i Tillagning av pastadeg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s